JANA ŠIMONOVÁ
PALACKÉHO 870
MLADÁ BOLESLAV
29301
IČO: 63816156

j2simonova@seznam.cz
+420 608 057 395

HARMONIZACE DUŠE - TĚLA

Nechte si zasílat novinky přímo do Vaší emailové schránky
Opište prosím kontrolní kód "4893"
Recept od kamarádky Haničky!

 

Potřeby:
1 balení hotových šperclí 500g (či domácky vyrobené)
1 malý rajčatový protlak
1 malá plechovka sterilovaného hrášku
1 velký sýr Hermelín
1 mladá cibulka s natí
1 balení mražené zeleniny či alespoň dva druhy nadrobno nasekané zeleniny,
kterou máme doma.
Koření: karí, soj. omáčka, sůl, pepř.

Postup:
Na osmažené cibulce orestujeme zeleninu, nasekaný sýr, vmícháme protlak a hrášek,
okořeníme, podlejeme půl hrnkem vody a mícháme, až se sýr rozpustí.
Chvíli podusíme. Mezitím prohřejeme již hotové špecle v horké vodě
a do scezených špeclí vmícháme směs. Kdo chce, ochutí si ještě sojanézou.
2wof9eb.gif
Kuře s celerem -karbanátky
Doporučuji!
Ingredience:
Zvolíme přiměřeně kolik toho chceme dělat.-
kuře/kuřecí plátek,olivový olej,kurkuma nebo kari,celer,sůl,pepř,žloutek,mletý kmín.
Kousky kuřete nejlépe přes noc marinujeme v oleji a kurkumě.
Maso před použitím vyndáme a umeleme i s čtvrtkou celeru,přidáme žloutek,sůl,pepř,mletý kmín.
Vypracujeme směs a tvoříme karbanátky.Ty upečeme ve zbytku oleje ve kterém jsme marinovali.
Příloha: celerové hranolky nebo salát.
zdroj: najezte  se do štíhlosti-Antonia Mačingová

únor 070.jpg
Celozrné točenky-pekárna
pochoutka pro domácí oslavu
200 ml vody,350 g špaldové mouky,35 g sojové mouky hladké plnotučné-/dala jsem obyč.hl./,l lžička soli,1 lžička melasy nebo sladěnky,20g čerstvého nebo 50g sušeného droždí.

Na dno pekárny nalijeme vodu,přidáme mouku.Do jednoho rohu formy dáme melasu do protějšího sůl,uprostřed dáme droždí.
Zvolíme program DOUGH.
V průběhu pečení připravíme semena,mandle dle vašeho uvážení.
Po  uplynutí zpracování,vyndáme a uděláme asi 12 kousků.
Vyválíme válečky,vyválíme v semínkách a pokroutíme.
Dáme na vymazaný plech.Necháme chvíli kynout. 
Trubu zapneme a předehřejeme na 220 st.Pečeme asi 10-15 min. do růžova.

Dobrou chuť!
zdroj:automatická domácí pekárna Pavla Mamčilová
prosinec 023.jpg

Ingredience: 

Bramborový salát bez brambor:

 Množství hrášku, mrkve, celeru, jablka, vajec, okurek, šunky i majonézy řídíme dle vlastní chuti, cukety použijeme tolik, kolik bychom normálně použili brambor.



Na salát:

1 kg cuket,

1 větší jablko,

1 středně velký celer,

sladkokyselé okurky,

3 vejce,

300 g kvalitní šunky,

1 větší konzerva sterilované mrkve (baby karotky),

1 majonéza 325 ml,

na dochucení šťáva z citronu,

 

Postup:


2. Cukety a celer na salát necháme změknout v páře (obojí by mělo být nakonec měkké, leč křehké, nerozměklé). Nastrouháme si nahrubo jablko, nasekáme okurky (množství dle chuti), měkké, vychladlé cukety nakrájíme na kostky, celer rozsekáme na tenké nudličky. Uvaříme natvrdo vejce a vychladlá je nasekáme na kostky. Nakrájíme najemno šunku, mrkev nasekáme na jemné kousky. Všechny uvedené suroviny včetně hrášku smícháme spolu s majonézou, dochutíme solí a citronovou šťávou, vše dobře leč jemně promícháme a výsledný salát dáme odležet do lednice.

recept:Lenky Kořínkové

Nugátové řezy

 

4 vejce

110 g mletých ořechů

3 lžíce kakaa holandského typu

1 lžička Vinného kamene (kypřící prášek bez fosfátů)

špetka soli

2 lžíce medu

Ze čtyř bílků ušleháme sníh. Žloutky rozmícháme s medem, přidáme ořechy, kakao, prášek do pečiva, sůl a do tuhého těsta postupně lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do formy s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 10 minut, potom ztlumíme na 150°C a pečeme dalších 20-30 minut, necháme vychladnout.

3 lžíce palmovo-kokosového tuku

4 lžíce kakaa

3 lžíce jemného burákového másla

2 lžíce medu

1 odměrka Stevie

švestková povidla

Lehce rozehřejeme tuk, po odstavení ze sporáku do něj vmícháme kakao, burákové máslo, med a Stevii. Korpus potřeme silnější vrstvou povidel a poté tenkou vrstvou připraveného nugátu a vložíme do lednice, dokud vrstva nugátu nez



Více zde: http://www.prirozenebezlepku.cz/products/nugatove-rezy/
Skořicové muffiny s jablky bezlepkové
Ingredience:
180 g Kypřící bezlepkové mouky /koupíte Kaufland/  nebo 180 hladké .mouky
1 balíček pr.do pečiva
2 ks menších jablek
2 lžíce citronové šťávy
50 hořké čokolády
Voňavé pečení s vanilkou /koření do pečení od Antonína/pomeranč.kůra,citr.kůra,vanilka,kardamon,skořice,cukr/ dle chuti/-nemáte-li tak nastrouhat kůru!
1 balíček vanilkový cukr
50 ml sojové mléko nebo obyčejné
100 g cukr moučka
60 g Hery
1 lžička skořice
Hrubá mouka a tuk na vymazání nebo některé stačí jen vypláchnout vodou.
 Heru utřeme do pěny s cukrem a vejci. Pak přidáme citronovou kůru nastrouhanou z půlky dobře omytého citronu, šťávu se skořicí a čokoládu nakrájenou na kousky. Nakonec vmícháme mouku s kypícím práškem.

Hotové těsto naplníme do formy vymazané a vysypané hrubou moukou asi do 1/3.

Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a umístíme do středu formiček na těsto. Pak doplníme zbylým těstem.

Skořicové muffiny s jablky pečeme na 180 °C asi 20 minut. Před podáváním je pocukrujeme

únor 076.jpg
Hummus z červené řepy
2 větší červené řepy,
400 g konzervy cizrny,scezená šťáva ze dvou citronů.1 lžíce mletého římského kmínu,sůl,mletý pepř,
                                                             zakysaná smetana nebo bílý jogurt.
Opražený římský kmín a máta na ozdobu.Příloha bageta a nebo chléb.

Řepu uvaříte asi za 30-40 min.Oloupete řepu a rozmixujte s cizrnou.Dochutíte citronovou šťávou a dvěma lžičkami soli a trochu pepře.
Pomazánka z černé ředkve-

ředkev je velice dobrá na posílení imunity.V Číně se používala již před 4000 let.Neměla by chybět z jara na našem stole
Suroviny:

2 černé ředkve,2 jarní cibulky,1 zakysaná smetana,100 g uzeného tvarohu,2 stroužky  čeneku,1 lžička olivového oleje,ředkvičky,řeřicha,sůl,pepř.

Ředkve omyjete,oloupete a nastrouháte nahrubo.Necháte asi 1 hod v cedníku okapat.Pak přidáte zakysanou smetanu,rozdrobíte tvaroh,přidáte nastrouhaný česnek,olivový olej,nakrájíte jarní cibulky.Osolíte a opepříte. Řádně promícháte.Ozdobíte na plátky nastrouhanou ředkvičkou,nasekanou cibulkou a řeřichou.Plátek kváskového chleba.!
Dobrou chuť!

Převzato z časopisu Apetit a upraveno dle toho co dům dal.
ŠPENÁTOVÝ KRÉM Z LOSOSEM
Suroviny:
1 lžíce oleje,l cibule 2 lžíce hl.mouky nebo hrašky,1 l masového vývaru, 1 balení mraženého špenátu se smetanou,2 stroužky česneku,200 ml zakysané smetany.

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli,zasypeme mouku a zalijeme vývarem.Pořádně rozmícháme.10 minut povaříme.Přidáme česnek,zakysanou smetanu.Opět provaříme a poté rozmixujme tyčovým mixérem.Dosolíme,opepříme.
Podáváme na plátky nakrájený uzený losos,troška smetany a lístky čerstvého špenátu.Neměla jsem,tak jsem ozdobila polníčkem.
mob.608057395

mob.608057395

jana.gif

Přihlašujte se včas,počet omezen.Veškeré informace e.mailem.
Č.mob. pod telefonem.Děkuji.


 
Poradenství,konzultace,zasvěcování do energetických systémů,kurzy,semináře.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one