JANA ŠIMONOVÁ
PALACKÉHO 870
MLADÁ BOLESLAV
29301
IČO: 63816156

j2simonova@seznam.cz
+420 608 057 395

HARMONIZACE DUŠE - TĚLA

Nechte si zasílat novinky přímo do Vaší emailové schránky
Opište prosím kontrolní kód "7433"
Čínské polévky-17.5.
Čínské houby

Čínské houby

namočené ve studené vodě
Čínská polévka

Pro 6 osob:1,5 kuřecího vývaru a nebo masa.1 menší konzerva žampionů,1/4 hlavičky menšího zelí podle Va ší chtui.1 porek,čínské houby,kousek červené papriky,2 vejce,lžička zázvoru,3  lžíce Soalamylu,2 lžíce hladké mouky,špetka soli,pepře,čínského koření,sojové omáčky.

Maso povaříme a uděláme vývar.Oberem ho na konec vložíme do polévky.

Do vývaru nakrájíme zelí,vaříme si 10 minut,přidáme žampiony,Solamyl s moukou rozmícháme ve studené vodě,zahustíme polévku.Přidáme nakrájený por,červenou papriku.Až se polévka začne vařit,opatrně do ní vlejte vejce při okreji hrnce,musí se srazit do větších noků.Přidáme,čínské koření,sojovku,sůl a pepř na konec.Kdo má rád ostřejší může přidat i kari a čili.Je to hustá sytá polévka a doplněná oečivem se hodí i k večeři

Rajská polévka s masem

Pro 6 osob:1,5l neslaného vývaru kostí nebo masa,500 g měkkých rajčat,100g libového vepřového,2vejce,1 lžička cukru,1 lžička Vegety,špetka mletého kmínu,2 vrchovaté lžíce Solamylu,asi 1 lžička oleje,podle chuti sůl.

Maso nakrájíme na malé plátky a osmažte je prudce na oleji.Zasypte je špetkou kmínu a odstavte z ohně.Do nesolené vody dejte vařit spřené a oloupané čtvrtky rajčat.Vařte krátce,asi 10 minut.Pa přidjte osmažené maso,cukr,Vegetu,Solamyl rozmíchaný v trošce studené vody.Polévku míchejte až zesklovatí.Do vařící polévky přidejte vejce rozšlehané metlou.Lijte zvolna do kroužku při okraje hrnce.Plyn vypněte,polévku už nemíchejte,aby vajíčka ztuhla do větších noků.

Polévka z bílých ředkviček

Pro 4 sosoby:1 l neslaného vývaru z kostí nebo masa,asi 3 svazky bílých ředkviček,1/2 lžičky zázvoru,1/2 lžičky pepře,1/2 lžičky Vegety,2 lžíce octa-může být méně dle chuti,popř.sůl.

Připravíme vývar,mladé ředkvičky nakrájíme a vaříme společně s kořením,asi půl hodiny.Starší je nutné nakrájet na kousky a spařit.

Těsně před dokončení Vegeta a ocet.

Husté zeleninoví polévky se v čínskýchdomácnostech-podobně jako u nás podávají jako hlavní jídlo,například k večeři.

Řídké,lehké se servírují na závěr jídla.Syté a tučné jídlo se zapíjí.

listopad 037.jpg
Zelná polévka:

1 nalý balíček zeli,l cibule,kousek uzeného,špekáček,sůl,pepř,chilli,sladká paprika,3 l vody ,jíška,pět brambor,tuk,1 kostku zel bujonu,magi.

Na tuku zpěníme cibulku,osmahneme špekáček,zapěníme sl.papriku,přidáme pokrájené zelí,zalijeme vodou ,osolíme opepříme a dáme vařit.

mezi tím nakrájíme na kostky brambory a trochu kmínu, solí povaříme.Poté přidám k polévce kousek uzeného,zel.bujon,špetku chilli,magi a přidám tmavou inst,jíšku podle hustoty.

listopad 004.jpg
Vločková - kari polévka

Ingredience:2 lžíce vloček,2 lžíce omastku,nejlépe máslo a olej,2 lžíce sušených hub,1 větší mrkev,petržel a malý kousek celeru,2 česneky,trochu kari,špetka majoránky,10 malých kapustiček,teleninový bujon,pepř a špetku soli.

Na tuky osmahneme vločky,přidáme Kari,zalijeme 1 l vody a přidáme zeleninový bujon dle chuti.

Uvedme do varu,přidáme kapustičky nakrájené na polovinu,přidáme na koleřčka nakrájenou kořenovou zeleninu,celer na proužky,houby.

Na závěr česnek,majoránku,pepř a opatrně soli.

Brokolicová polévka krémová
1 l vody
1 menší brokolice
smetana ke šlehání
mouka hl na jíšku /zahuštění/
vegeta
vejce
houska na osmažení
olej,máslo
muškátový květ
sůl,pepř

Brokolici uvaříme do měka.Uděláme jišku na trošce másla nebo oleje.Dáme do polévky,rozšleháme mixérem brokolici.Přilejeme šlehačku,přidáme vegetu,sůl,pepř,špetku muškátového květu.Provaříme.
Na závěr rozkvrdláme a vlijeme vejce,ještě chviličku necháme provařit.
Mezi tím nakrájíme na kostišky housku a osmažíme.
Do plévky psi přidává každá dle chuti.
Květáková polévka:
l květák
3/4 vody
sůl
pepř
2 bobkové listy
inst.bílá jíška 2 lžíce /pokud chcete hustší více/
2 vejce
Vegetu dle chuti
petrželku

Dáme vařit květák do slané vody a přidáme bobkový list.Květák nesežloutne,ale podle mého má na květák i tu schopnost,že pak tak nenadýmá.
Uvařím do poloměka.Vyndám.Jenu polovinu vrátím dovařit do měka a druhou nechám na druhý den a obalím jako řízek.

Když je květák měký rozmačkám,přidám vegetu,pepř,inst. jíšku.
nakonec rošlehám vejce a dám je povařit v polévce.Závěrem přidám petrželku.
Když přidáte k polévce pečivo,stačí i k obědu.
Drštková falešná polévka- žampionová
Ingredience:
olej,60 g ovesných vloček,40 g hl. mouky/nahradila jsem 2 lžíce tmavé hotové jíšky/,1 malá cibule,1 mrkev,3 lžičky mleté papriky /došla-použla jsem Adžiku má vynikající vyváženou chuť/4 stroužky česneku,2 zeleninové bujony,sůl,chili - špetku.
Na oleji jsem osmažila vločky,na kostičky nakrájenou cibuli,přidala Adžiku,zmíchala a přidala 1,5 l vody.
Přivedeme k varu,přidáme bujon, na kolečka nakrájenou mrkev,celer, žampiony na kousky a vaříme do měka.
Polévku zahustím jíškou,povařím,přidám česnek a odstavím. a odstavím.
zdroj.www.oblubenerecepty.sk - ILDI
Kuřecí polévka
květen 145.jpg
Ingredience:
1 skelet z kuřete
kořenová zelenina
polhrubá mouka-3-4 lžíce
olej,máslo
2 vejce
sůl
vegeta

Uděláme vývar.Vyndáme skelet.Obereme maso zpět do polévky.Osolíme opepříme,přidáme Vegetu.
Na pánvi na trochu oleje,přidáme lžíci másla ,nasypeme trochu polohrubé mouky,usmažíme jíšku do které klepneme 2 vejce,přidáme trochu kari.Promícháme a dosmahnem s jíškou.
Do polévky přikrajujeme lžící noky.
Polévka z hlívy ústřičné
-něco jako falešná drštková,upravila jsem si ji.

1 větší cibule
1/2 kg hlívy
olej,sůl,pepř,drcený kmín,majoránka,červená paprika,magi,
Tmavá jíška v prášku
česnek 4 stroužky

postup:
Nakrájím cibulku dám na rozpálený olej,osmahnu do růžova. Přidám na proužky nakrájenou hlívu,trochu drceného kmínu a dusím až se vyvaří voda.Přidám červenou papriku,zpěním,přidám teplou vodu, přisolím,připepřím,majoránku a vařím do měkka,dle chutí.Zahustím jíškou,přidám česnek a trochu magi.
Dobrou chuť!
Polévka z hlívy

Polévka z hlívy

29.10.2010
Poradenství,konzultace,zasvěcování do energetických systémů,kurzy,semináře.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one