JANA ŠIMONOVÁ
PALACKÉHO 870
MLADÁ BOLESLAV
29301
IČO: 63816156

j2simonova@seznam.cz
+420 608 057 395

HARMONIZACE DUŠE - TĚLA

Nechte si zasílat novinky přímo do Vaší emailové schránky
Opište prosím kontrolní kód "5417"
Vanilkové rohlíčky

280 g hladké mouky, 210 g másla, 70 g mletých mandlí, 70 g moučkového cukru.

Postup

Zpracujeme těsto,necháme uležet.Nejraději nechávám přes noc do druhého dne.Vyválíme rohlíčky, upečeme dorůžova. Teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

 

Medové trubičky

Ingredience

těsto: 170 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 1 vejce, 40 g medu, 0,25 lžičky sody
dále: karamelový krém (klidně i jiný), čokoládová poleva

Postup

Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Rozválíme natenko a vykrajujeme kolečka o průměru 5-6 cm. Klademe je na plech s papírem na pečení.
Pečeme při teplotě cca 160°C do zezlátnutí. Je to za chviličku, třeba sledovat a hlídat. Postupně vytahujeme upečená kolečka z trouby špachtlí (po jednom) a okamžitě namotáváme na držátko vařečky. Na kraj horkého kolečka položíme vařečku, namotáme, přitlačíme spoj a trubičku z vařečky stáhneme. Vytáhneme z trouby .


Hotové trubičky naplníme krémem a konce smočíme v rozpuštěné polevě (jde to i v opačném pořadí).
Použila jsem vykrajovátko 5 cm . Musíme pracovat velmi rychle, aby se kolečka nevysušila a při motání nepraskala. Proto je lepší dávat si na plech menší množství koleček .

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

Maminčino linecké:

170 g másla, 250 g hladké mouky, 110 g moučkového cukru, l lžíce citronové šťávy,3 žloutky

Postup

Na vál prosijeme mouku a cukr. Přidáme žloutky a studené máslo.Lžíci šťávy z citronu. Zpracujeme na hladké těsto.
Rozválíme na tenký plát a vykrajujeme libovolné tvary. Upečeme (180°C, cca 6 minut).
Vychladlé slepujeme pikantní marmeládou.

Mocca oválky

Ingredience

těsto: 320 g hladké mouky, 200 g hery, 1 vejce, 110 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička mleté kávy
krém: 150 g másla, 70 g moučkového cukru, 1 lžička instantní kávy
poleva: 1 bílek, 4 lžíce moučkového cukru + podle potřeby, 0,5 lžičky mleté kávy

Postup

Na vále rukama zpracujeme hladké těsto. Rozválíme natenko a vykrajujeme oválky. Upečeme dorůžova (180°C, 6-7 minut).
Bílek s prosátým cukrem utřeme vařečkou do hladké bílé hmoty, podle potřeby cukru přidáme (záleží na velikosti bílku). Vmícháme kávu a ještě chvíli třeme.
Polovinu upečených vychladlých oválků potřeme polevou (nebo do ní namáčíme).
Změklé máslo s cukrem a kávou ušleháme do pěny, kterou slepujeme vždy jeden oválek s polevou a jeden suchý. Povrch můžeme libovolně ozdobit čokoládovou polevou nebo jiným zdobením.
1 dávka - 80 ks

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 

Pečené oříšky

Ingredience

150 g hladké mouky, 100 g másla nebo hery, 20 g cukru moučky, 1 žloutek, vanilkový cukr na obalení

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme odpočinout.

Z těsta uždibujeme malé kousky a balíme do nich lískové oříšky, snažíme se, aby byla na každém oříšku co nejtenčí vrstva těsta.

Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení (180°C, do zezlátnutí).

Horké sesypeme z plechu do cukru a ze všech stran cukrem obalíme.

zdroj.www.mamincinyrecepty.cz

Chce to opravdu dodržovat slaboučkou vrstvu,jinak jsou z toho koláčky,jak se zadařilo mně. 

Poradenství,konzultace,zasvěcování do energetických systémů,kurzy,semináře.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one