JANA ŠIMONOVÁ
PALACKÉHO 870
MLADÁ BOLESLAV
29301
IČO: 63816156

j2simonova@seznam.cz
+420 608 057 395

HARMONIZACE DUŠE - TĚLA

Nechte si zasílat novinky přímo do Vaší emailové schránky
Opište prosím kontrolní kód "4893"
Každé ráno, když se posadíte na posteli, zůstaňte s nataženými nohami a snažte se klonit hlavu ke kolenům(ne celým tělem), jen hlavu nechte volně viset několik minut, kolik vydržíte.Zpočátku to bolí a dost, protože máte zkrácené zádové svaly.Postupem času, zhruba za měsíc se vám uleví od bolesti zad, kříží, zkrátka páteř dostane to co potřebuje nejvíc. Mám to od fyzioterapeuta a vyzkoušeno.Žádné prudké pohyby, vše plynule nádech a s výdechem pomalu hlavu klonit níže.Odpočívejte s hlav ou skloněnou-tzv. bradu na prsa, bude se vám líp dýchat.Okysličí se krev a vydýcháte špatné, co se v těle usazuje.Běžci to mají lehčí. Přeji trpělivost a pravidelnost.
Pomož si sám Člověk nesmí být otrokem podmínek. Musí si je přizpůsobit, vytvořit si je.Žijeme v 21. století, ale myšlenky máme na úrovni 19. století. Když jsme nemocní, co děláme?Jdeme za lékařem, potom do lékárny. A co můžeme udělat sami pro sebe?Mohu Vám všem něco poradit?Zaprvé ověřte, máte-li zdravé cévy, klouby a svaly, protože civilizační choroby velice „omládly“.Teď i mladí lidé začínají mít osteochondrózu už kolem 30 le t.Opatrně začněte otáčet hlavu doleva-doprava-doleva, přičemž ramena, krk a záda jsou v klidu.Slyšíte chrastění v krku? Nemusí to bolet, ale za 10 let budete mít i bolesti, stáhnutý krk i svaly.Co z toho vzniká? Migrény, vysoký krevní tlak, bolesti hrudníku a zad.Pokud slyšíte chrastění nebo jiné zvuky, znamená to, že se začínají v kostech ukládat soli,cévy jsou zanesené toxiny, cholesterol a soli se též začnou ukládat v cévách.A jestli s tím nic neděláte, cévy a kosti začnou kamenět.Zpočátku to není cítit, ale za 20-30 let se člověk může stát absolutně nehybným.Začněte TEĎ s prevencí civilizačních chorob.
 
 
zdroj:e-mail
Dvacet nejzdravějších nápojů Světa:

Mléko: Proti vysokému tlaku

Přes některé laické názory,že zahleňuje organismus, lékaři ho pokládají za nejkomplexnější a nejzdravější potravinu. Obsahuje tuky, které jsou zdrojem energie, minerálů - důležité pro kosti a zuby, vitamíny, enzymy, bílkoviny s protirakovinovými, antisklerotickými a imunostimulačními vlastnostmi. Je dokázané, že lidé, kteří pravidelně pijí nízkotučné mléko, mají nižší riziko vzniku problémů s nízkým tlakem.


Zelený čaj: Proti rakovině

Obsahuje polyfenoly,které zpomalují růst nádorů. Brání také vzniku zubního kazu. Pití zeleného čaje upravuje krevní tlak, odbourává cholesterol z krve a zabraňuje kornatění tepen. Neutralizuje vlivy záření. Kofein obsahující v čaji podporuje činnost centrální nervové soustavy, vitamín E zpomaluje degeneraci buněk,fluor brání vzniku zubního kamene. Přítomný draslík pomáhá pro správné fungování mozku a nervů, je účinný při detoxikaci organismu. Horčík je stavebním materiálem kostí a zubů,zinek se účastní na tvorbě červených a bílých krvinek, hojení ran a dělení buněk. Železo pomáhá vstřebávání kyslíku do krve, fosfor,sodík a mangan posilňují kosti, metabolismus, spalování tuků,aktivují důležité enzymy a vitamíny.

Víno: Pro štíhlou postavu

Podle výzkumů amerických vědců dokáže červené víno prodloužit mladost,snížit riziko Alzheimerové choroby, demence,působí jako prevence proti mrtvici a srdečního infarktu. Chrání i proti ateroskleróze a pomáhá udržet štíhlou línii. Po jídle se proto doporučuje radši deci vína než pohár vody, protože víno brání ukládání tuků v těle.


Brusinková šťáva: Proti infekcím močových cest

Jestli vás trápí časté zápaly močových cest a močového měchýře,není lepšího přírodního léku. Brusinky jsou bohaté na vitamíny C a K. V bobulích jsou přítomné i 3-omega mastné kyseliny. Jsou účinným pomocníkem při průjmech,bolestivé menstruaci a při chřipce.

Kakao: Proti vysušovaniu pokožky

Kakao obsahuje flavonoidy, které mají příznivý účinek na kardiovaskulární systém. Mimo jiné se jeho pravidelným pitím dodává pokožce potřebnou vlhkost. Připravovat bychom ho měli z prášku s vysokým obsahom kakaa a nízkým obsahem cukru, přidáním odtučněného mléka.
Vypite pohár ryžovej vody a sledujte, čo sa stane s vašim telom
9. februára 2016 autor: redakcia Leave a Comment



Väčšina z nás nepije vodu, v ktorej sa varila ryža. Jednoducho ju po dovarení vylejeme do umývadla. To je však chyba, ktorú robíme, lebo si nie sme vedomí jej vynikajúcich účinkoch na naše telo.
Preto, odteraz vždy, keď dovaríte ryžu a ostane vám z nej v hrnci voda, prelejte ju do pohára, nechajte vychladnúť a potom ju vypite.

Táto voda je plná prospešných látok, o ktorých si viac povieme v tomto článku. Takže, čo dokáže pre vaše zdravie vykonať jediný pohár ryžovej vody?
1. Dobrý zdroj energie
Ryžová voda je plná sacharidov, čo znamená energia. Ľudské telo potrebuje sacharidy na výrobu energie.
Jeden pohár ryžovej vody hneď zrána je skvelý spôsob, ako začať deň. Nie je preto divu, že napríklad typickými raňajkami v Ázii býva práve ryžová polievka.
Vodu z ryže môžete piť vždy aj vtedy, keď sa cítite unavení alebo, keď máte málo energie.
2. Predchádza zápche
Ryžová voda je bohatá na vlákninu a uľahčuje pohyb potravy v črevách.
Okrem toho, jej obsah škrobu podporuje rast prospešných črevných baktérií.
3. Zabraňuje dehydratácii
Počas vykonávania fyzických aktivít, ako sú cvičenie alebo niektoré druhy manuálneho zamestnania, stráca naše telo veľa tekutín prostredníctvom potu.
Ryžová voda je výborný spôsob ako doplniť nielen tekutiny, ale aj stratené minerály a elektrolyty.
4. Najlepší domáci liek pre virálne infekcie
Ryžová voda sa často používa pri liečbe horúčky, pretože zabraňuje strate tekutín. Ďalej dodáva telu živiny a urýchľuje proces hojenia.
5. Lieči hnačku
Ryžová voda pomáha nielen pri zápche, ale tiež pri hnačke. Je účinným prostriedkom na hnačku tak u dospelých, ako aj u detí.

Hlavne novorodenci a batoľatá sú náchylné na infekcie čriev a hnačka sa u nich musí liečiť veľmi rýchlo, pretože by mohlo dôjsť k nebezpečnej dehydratácií a zlyhávaniu obličiek.
Jedna štúdia zistila, že ryžová voda bola veľmi účinná pri kontrole a zastavovaní hnačiek u malých detí.
6. Predchádza rakovine
Pravidelne pitie ryžovej vody dokáže predchádzať niektorým druhom rakoviny, hlavne u orgánov tráviaceho traktu ako sú žalúdok či hrubé črevo.
7. Predchádza Alzheimerovej chorobe
Zatiaľ to nie je 100% potvrdené, no niektoré zdroje hovoria, že voda z varenej ryže dokáže brániť prepuknutiu Alzheimerovej choroby.
Ide teda o ďalšiu veľkú výhodu pitia ryžovej vody a to hlavne u starších ľudí, kde riziko tejto choroby s vekom prudko narastá.
8. Ochrana pred slnkom
V tomto prípade nejde o pitie ryžovej vody, ale jej nanášanie na pokožku, aby sa chránila pred vplyvom nadmerného vystavenia sa slnečným lúčom.
Ryžová voda totiž obsahuje látku nazývanú oryzanol, ktorá blokuje nebezpečné ultrafialové (UV) žiarenie.
Záver
Veríme, že tento článok bol pre vás extrémne užitočný a prínosný.
Ak áno, potom určite nezabudnite aspoň raz za čas vypiť ryžovú vodu a tieto informácie ďalej zdieľať aj so svojimi priateľmi a známymi.
Sádlo funguje jako neocenitelný pomocník při "odbourávání" vlivu mastných
kyselin, čímž dochází ke snížení cholesterolu.
Kdy naposledy jste si namazali chleba sádlem? Klidně to udělejte, sádlo je lék
našich babiček a určitě si nezaslouží, abychom na ně zanevřeli. Má totiž
spoustu dobrých vlastností! Až budete péct koláč, použijte sádlo místo
rostlinného tuku- kůrčička bude krásnější a křupavější! Že je sádlo"fuj"a
dostaneme po něm infarkt? Nesmysl! Vědci už došli k závěru, že ti, kteří
nahradili sádlo margarínem, nemají žádnou záruku, že zemřou později než ti,
kteří si čas od času sádlo dopřejí.
Proč tedy používat náhražky, když i naše babičky dobře věděly, co je zdravé?
Vepřové sádlo obsahuje nasycené mastné kyseliny,
nenasycené mastné kyseliny a také kyselinu olejovou. Ta funguje jako
pomocník při "odbourávání" vlivu mastných kyselin, čímž dochází ke snížení
cholesterolu. Oproti máslu obsahuje jen 1/3 cholesterolu, takže z hlediska
vzniku infarktu je na tom sádlo stokrát lépe než kravské máslo. Sádlo je
všestranné, dokonce i lék Nasycené tuky, ačkoliv se o nich tak nepěkně
mluví, jsou velmi důležité pro zdravé kosti a mimoto posilují imunitu! Má
sice málo bílkovin, nulové množství sacharidů, ale nějaký ten vitamin má,
především "E", který patří k elixírům mládí. Pokud se nechystáte sníst
celou vaničku sádla, pak si směle můžete čas od času sádlo dopřát! Ovšem
raději v rámci snídaně nebo oběda, sádlo není vhodné konzumovat před
fyzickou aktivitou nebo po ní (prodlužuje se doba trávení). Kulináři je
od nepaměti využívají při smažení, protože je tepelně stabilní a maso se na
něm nepřepaluje. Kromě toho při smažení na sádle nevznikají karcinogenní
látky, takže z hlediska zdraví je sádlo bez diskuzí lepší než rostlinné
oleje! A chuťově dalece převyšuje margarín! Každodenní péče o pleť se
vyplatí. Vepřové sádlo neobsahuje žádné chemické látky, není parfémované,
takže nedráždí ani citlivější pokožku. Sádlo je mastné, takže je ideální v
případě ekzematické a suché pokožky. Zjemní ji, promastí a regeneruje.
zdroj:e-mail
 
MIGRÉNA

Čaj z prvosenky velmi pohotově zmírňuje silné migrenózní bolesti. Jednu vrchovatou čajovou lžičku prvosenky na šálek přelijeme vařící vodou, necháme odstát, přecedíme a po doušcích pijeme dva šálky velmi teplého čaje denně.

Řebříček obecný Pravidelným užíváním čaje z řebříčku lze migrénu úplně odstranit. Jednu vrchovatou čajovou lžičku řebříčku přelijeme šálkem vařící vody, necháme odstát, přecedíme a po doušcích pijeme denně jeden šálek velmi horkého čaje.
zdroj:http://www.nasebylinky.estranky.cz
mob.608057395

mob.608057395

jana.gif

Přihlašujte se včas,počet omezen.Veškeré informace e.mailem.
Č.mob. pod telefonem.Děkuji.


 
Poradenství,konzultace,zasvěcování do energetických systémů,kurzy,semináře.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one